ISKRAVA - ręcznie malowana porcelana - Regulamin i polityka prywatności

Regulamin

Regulamin i polityka prywatności

Niniejszy regulamin zawiera w sobie ogólne zasady dokonywania zakupu w pracowni ISKRAVA, jak również zasady świadczenia przeze mnie usług drogą elektroniczną (art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz. U. 2019 poz. 123 ze zm.).

1. Czym jest ISKRAVA

a) ISKRAVA to pracownia artystyczna, której właścicielem jest Izabela Sojka-Murawska. Pracownia ta nie jest przedsiębiorstwem, a prowadzona przeze mnie działalność nie stanowi działalności gospodarczej, jest natomiast działalnością nierejestrowaną, zgodnie z art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Prawo przedsiębiorców (Dz. U. 2018 poz. 646 ze zm.). Przysługują Ci wszystkie prawa konsumenta na podstawie ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (t.j. Dz. U. 2020, poz. 287 ze zm.). Jeśli jesteś przedsiębiorcą, ale zawierasz ze mną umowę, która nie ma dla ciebie charakteru zawodowego, również przysługują ci uprawnienia takie, jak konsumentowi – w szczególności do odstąpienia od umowy oraz związane z ewentualną niezgodnością towaru z umową. Informacje na mój temat znajdziesz w zakładce O MNIE.

b) Każdy z przedmiotów zdobionych nadrukiem, zawiera moją autorską grafikę, poddaną cyfryzacji oraz naniesioną na przedmiot techniką nadającą mu trwałość. Każdy z przedmiotów wykonanych ręcznie, również te na zamówienie, posiada oryginalny i jedyny w swoim rodzaju wzór opracowany i stworzony przeze mnie. Jest wobec tego unikalny i niepowtarzalny.

c) Kupując ode mnie przedmioty, masz pewność, że otrzymasz dokładnie to, co widziałeś na fotografiach, umieszczonych na stronie internetowej www.iskrava.pl w zakładce SKLEP.

d) Kupując pracę na zamówienie, otrzymasz wynik naszych uzgodnień, po zatwierdzeniu przedstawionego ci projektu.

d) Podstawowe pytania i odpowiedzi, znajdują się w zakładce FAQ.

e) Wszystkie zdjęcia oraz teksty zawarte na stronie www.iskrava.pl są mojego autorstwa i zabrania się ich wykorzystywania i kopiowania bez mojej zgody.

f) Dane do dokonywania wpłat: Izabela Sojka-Murawska, nr konta: 58 1140 2004 0000 3402 8088 4739 mBank. 

2. Zawarcie umowy

a) Przedmioty dostępne do kupienia znajdują się w zakładce SKLEP i można zamówić je poprzez dodanie ich do koszyka, następnie wypełnienie danych do wysyłki w formularzu, kliknięcie przycisku „kupuję i płacę” i ich opłaceniu. W momencie kliknięcia przycisku „kupuję i płacę” zawierasz ze mną umowę sprzedaży w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Jednocześnie oświadczasz, że zapoznałeś się i akceptujesz niniejszy regulamin oraz politykę prywatności.

b) W formularzu zakupu do wyboru masz sposoby wysyłki: kurierem DPD lub Paczkomatami Inpost. Możliwy jest też odbiór osobisty w Gdańsku Wrzeszczu. Odbiór osobisty obecnie wstrzymany jest do odwołania. Więcej szczegółów na temat wysyłki znajduje się w punkcie 3. regulaminu. Jeśli jednak bardzo Ci na tym odbiorze zależy, napisz do mnie.

c) Po dokonaniu zakupu, otrzymujesz automatycznie wysyłaną wiadomość zawierającą dane do przelewu. Jako tytuł przelewu wpisz numer zamówienia. Dane do przelewu to: Izabela Sojka-Murawska nr konta: 58 1140 2004 0000 3402 8088 4739. Na dokonanie przelewu masz 7 dni. Jeżeli nie opłacisz zamówienia w wyznaczonym czasie, przedmiot ponownie będzie dostępny w sprzedaży.

d) Staram się aktualizować stronę internetową. Sprzedane lub przekazane innej osobie prace umieszczam w galerii (zakładka GALERIA).

e) Moje prace dostępne są również na innych serwisach internetowych oferujących do sprzedaży produkty wykonane ręcznie. Sprzedaż w tym wypadku odbywa się na zasadach określonych przez te serwisy. 

f) Istnieje możliwość wykonania przeze mnie pracy na zamówienie. W takim przypadku skontaktuj się ze mną (zakładka KONTAKT) i opisz jakiego przedmiotu potrzebujesz i jaka grafika ma się na nim znajdować. Możesz skorzystać z zakupu odpowiedniego produktu (Kubek na zamówienie) w sklepie. Jeśli nie masz pomysłu, po prostu porozmawiamy, a ja przedstawię ci moje pomysły. Gdy dokonamy wstępnych ustaleń przekazuję ci dane do przelewu. Po opłaceniu zamówienia niezwłocznie wykonam projekt. Gdy zostanie on przez ciebie zatwierdzony, przystępuję do pracy. Między projektem, a wykonanym przedmiotem mogą istnieć drobne różnice, wynikające z zastosowania techniki ręcznego malowania. Czas wykonania projektu i jego realizacji zależy od dostępności wyjściowego, nieozdobionego naczynia, czasu uzgodnień dotyczących projektu oraz stopnia złożoności grafiki.

g) W przypadku wykonania pracy na zamówienie, czas wykonania zależy od kolejności realizacji innych zamówień. W przypadku wykonywania większej ilości zamówień, zawsze już na etapie uzgodnień, informuję o tym, że czas realizacji może zostać wydłużony. Zamówienia wykonuję w kolejności ich złożenia.

h) Pracownia ISKRAVA nie ponosi odpowiedzialności za opóźnienia w realizacji umowy wynikających z przyczyn leżących po stronie zamawiającego (w szczególności, z powodu braku kontaktu z jego strony) i przewoźnika (dotyczy opóźnień związanych z wysyłką, po przekazaniu paczki przewoźnikowi).

i) Istnieje możliwość jednorazowego skorzystania  z promocji – obniżki ceny o wartości 15% całości danego zamówienia. Warunkiem skorzystania jest podanie w formularzu zakupu kodu z wykreślanki dostępnej tutaj. Promocja trwa do 10 lipca 2021 roku.

3. Wysyłka

a) Sposób wysyłki ustalamy w formularzu zakupu. Paczki wysyłam obecnie za pośrednictwem Paczkomatów Inpost albo za pośrednictwem kuriera DPD, w ciągu 7 dni – w związku z panująca obecnie epidemią. W celu ustalenia wysyłki za pośrednictwem Paczkomatów Inpost, we właściwej rubryce formularza, wprowadź numer Twojego Paczkomatu. W przypadku kuriera DPD, konieczne będzie podanie danych do wysyłki. Koszt przesyłki kurierskiej wynosi 17 zł. Koszt wysyłki jest stały niezależnie od ilości zakupionych przedmiotów. O nadaniu przeze mnie zamówienia, zostaniesz poinformowany. Koszty i formy wysyłki zagranicznej ustalam indywidualnie.

b) Nie wysyłam za pobraniem. Każdy z przedmiotów, który sprzedaję, jest wyjątkowy i wrażliwy na uszkodzenia w transporcie. Nie mogę ryzykować, że towar nie zostanie przez ciebie odebrany i do mnie wróci. Taka sytuacja mogłaby narazić te delikatne przedmioty na zniszczenie.

c) W przypadku stwierdzenia zniszczenia przesyłki, jeśli odbierałeś towar z Paczkomatu Inpost lub od kuriera DPD, zgłoś ten fakt na ich stronach internetowych. Gdy zobaczysz, że przesyłka jest uszkodzona, posiada wgniecenia lub inne oznaki zniszczenia, w miarę możliwości wykonaj dokumentację zdjęciową, jeszcze przed otwarciem przesyłki. Jeśli przesyłkę odbierasz od kuriera, a wygląda ona na zniszczoną, powiadom kuriera i postępuj zgodnie z jego zaleceniami. Dokonaj reklamacji za pośrednictwem formularza:

Koniecznie się ze mną skontaktuj. Wspólnie rozwiążemy ten problem.

d) Czas wysyłki może ulec wydłużeniu w czasie urlopu albo z innych ważnych przyczyn. O każdorazowej możliwości wydłużenia czasu wysyłki, w tym o planowanym urlopie, informuję na stronie internetowej, a w przypadku dokonania zamówienia, zanim taka informacja znajdzie się na stronie – poinformuję cię osobiście.

4. Zwrot i reklamacja

a) Wykonane przeze mnie przedmioty są dokładnie i szczegółowo przedstawione na stronie www.iskrava.pl. Istnieje możliwość ich zwrotu, bez podania przyczyny, w ciągu 14 dni od otrzymania przesyłki (nie jestem przedsiębiorcą, ale do naszej umowy mają zastosowanie przepisy ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta – (t.j. Dz. U. 2020, poz. 287 ze zm.). Jeśli dokonujesz zakupu mojej pracy i nasza umowa nie ma dla ciebie charakteru zawodowego, również przysługuje ci prawo do odstąpienia od umowy. Zachęcam cię jednak do kontaktu w przypadku, gdy zamówiony przedmiot nie spełnia twoich oczekiwań i chcesz go zwrócić. Zwrot towaru bez podania przyczyny nie dotyczy pracy wykonanej na zamówienie. W tym przypadku zastosowanie mają przepisy kodeksu cywilnego.

b) W celu dokonania zwrotu poinformuj mnie, że chcesz zwrócić towar. Masz na to 14 dni od otrzymania przesyłki. Następnie niezwłocznie, najpóźniej po kolejnych 14 dniach od przesłania mi informacji, odeślij na własny koszt zamówiony produkt wraz z jego częściami (przykładowo kopertą dołączoną do kubka, drewnianym kuferkiem, elementami opakowania – wstążkami, kluczykiem itp.), w taki sposób aby nie uległ on zniszczeniu w trakcie transportu. Do wysyłki dołącz formularz zwrotu, który jest dostępny poniżej. Miło mi będzie, gdy podasz przyczynę zwrotu. Zwrot nadaj na adres: Izabela Sojka-Murawska, ul. Wajdeloty 21, 80-437 Gdańsk.

FORMULARZ ZWROTU

Adresat: Izabela Sojka-Murawska, ul. Wajdeloty 21, 80-437 Gdańsk.

Dane klienta (imię, nazwisko, adres, e-mail):

Lista zwracanych przedmiotów:

Data zakupu:

Dane do dokonania zwrotu należności (numer konta, imię i nazwisko właściciela rachunku bankowego):

Przyczyna zwrotu (nieobowiązkowo):

Oświadczam, że odstępuję od umowy sprzedaży wyżej wskazanych rzeczy oraz, że zapoznałem/am się z regulaminem pracowni ISKRAVA, dostępnym na www.iskrava.pl, gdzie zawarte są zasady dokonywania zwrotu.

  • podpis

  • data

c) W przypadku gdy zakupiony przedmiot posiada wadę ukrytą lub w jakiś inny sposób nie spełnia twoich oczekiwań, koniecznie się ze mną skontaktuj. Wspólnie znajdziemy rozwiązanie. Do każdego zgłoszenia reklamacji ustosunkuję się w terminie 7 dni, choć postaram się podjąć kontakt o wiele szybciej – w miarę możliwości.

d) Każdorazowo wystawiam dowód zakupu, który przesyłam drogą elektroniczną. Jednakże każdy z nabywanych u mnie przedmiotów jest unikalny, opatrzony podpisem i nie potrzebujesz takiego dowodu, by komunikować się ze mną w sprawie zwrotu, czy reklamacji. Do identyfikacji przedmiotu oraz klienta służą mi przede wszystkim: unikalna nazwa przedmiotu oraz dane podane przez kupującego, podczas dokonywania zamówienia.

5. Kontakt

a) Gdy masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, koniecznie się ze mną skontaktuj. Wszelkie informacje na temat sposobów kontaktu znajdziesz w zakładce KONTAKT.

b) Kontakt ze mną możliwy jest za pośrednictwem formularza kontaktowego w zakładce KONTAKT, poprzez e-mail pracowna@iskrava.pl lub poprzez wiadomość na portalu Facebook. Korespondencję listową można kierować na adres: Izabela Sojka-Murawska, ul. Wajdeloty 21, 80-437 Gdańsk.

c) Proszę o niedostarczanie i nieprzekazywanie mi za pośrednictwem formularzy kontaktowych, znajdujących się na stronie www.iskrava.pl, poczty e-mail pracownia@iskrava.pl oraz poprzez inne formy kontaktu ze mną, treści zabronionych przez przepisy prawa, np. treści propagujących przemoc, zniesławiających lub naruszających dobra osobiste i inne prawa osób trzecich. Proszę też o niewykorzystywanie wyżej wymienionych dróg komunikacji w celu dostarczania mi niezamówionej informacji handlowej.

6. Polityka prywatności oraz ochrona danych osobowych

a) Administratorem bazy danych osobowych, przekazywanych przez osoby kupujące oferowane przeze mnie przedmioty (zwane dalej „klientami”), jest Izabela Sojka-Murawska. Jeśli chcesz dokonać weryfikacji danych, ich korekty oraz usunięcia, skorzystać z innych opisanych niżej uprawnień lub chcesz uzyskać więcej informacji na temat polityki prywatności, napisz do mnie wiadomość e-mail, na adres pracownia@iskrava.pl. Korespondencję listową można kierować na adres: ul. Wajdeloty 21, 80-437 Gdańsk. Zastrzegam sobie prawo do sprawdzenia danych składającego żądanie, by zapobiec przekazaniu danych osobie nieupoważnionej.

b) Pracownia artystyczna ISKRAVA odbiera dane osobowe klientów wyłącznie w związku z realizacją umowy oraz w celu realizacji praw i obowiązków, wynikających z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej: RODO) (Dz. Urz. UE L119/1) i innych obowiązujących przepisów prawa.

c) Zawierając ze mną umowę: poprzez zakupy w sklepie na stronie www.iskrava.pl, na podstawie niniejszego regulaminu, kontaktując się ze mną poprzez e-mail, formularz kontaktowy czy media społecznościowe, na których posiadam konta (Instagram, Facebook, Pinterest), wyrażasz zgodę na warunki zawarte w polityce prywatności. Zamawiając moje przedmioty, zobowiązujesz się do dobrowolnego podania prawdziwych danych, umożliwiających zawarcie umowy sprzedaży i wysyłki towaru. Twoje dane osobowe, przekazywane mi w ramach wiadomości e-mail oraz poprzez formularz kontaktowy lub inne dostępne formy, przetwarzane są wyłącznie w celu naszego kontaktu oraz ewentualnego zawarcia umowy i jej realizacji. Dotyczy to danych takich jak: imię, nazwisko, adres zamieszkania lub inny adres wysyłki, wskazany przez klienta, adres e-mail, numer telefonu, dane które ujawniają się i utrwalają na moim koncie bankowym, w momencie dokonania przelewu (zapłaty za zakupione przedmioty), w tym numer rachunku kupującego.

d) Dane osobowe są przekazywane jedynie podmiotom upoważnionym w zakresie niezbędnym do realizacji zawartej umowy sprzedaży, bądź do wykonania prawnych obowiązków – pośrednikom, rejestrom domen, organom certyfikującym, kurierom, bankom, ubezpieczycielom, kancelariom prawnym, podmiotom windykującym, organom publicznym. Zapewniam, że nie prowadzę sprzedaży baz danych osobowych i nie biorę udziału w marketingu innych podmiotów. Twoje dane są dla mnie ważne, szanuję twoją prywatność.

e) Dane osobowe są przechowywane przez okres niezbędny dla realizacji umowy i realizacji praw i obowiązków klienta oraz moich. Zastrzegam sobie prawo do przetwarzania Twoich danych po realizacji umowy lub cofnięciu zgody tylko w zakresie na potrzeby rozpoznania Twojej reklamacji i zwrotu, dochodzenia ewentualnych roszczeń przed sądem lub jeżeli przepisy krajowe albo unijne, bądź prawa międzynarodowego, obligują mnie do przechowywania danych.

f) Dane dotyczące klientów i zawartych z nimi umów, przechowuję również w formie papierowej – comiesięcznej ewidencji sprzedaży, celem udokumentowania transakcji wobec organów państwa, jak również celem dostosowania oferty do klienta, który już u mnie składał zamówienia.

g) Dane klienta oraz treść zawartej między nami umowy, są utrwalone w korespondencji. Jej forma może się różnić w zależności od drogi komunikacji, dopuszczonej w niniejszym regulaminie. Masz dostęp do danych naszej umowy na każdorazowe żądanie, na takich samych zasadach, jak do pozostałych danych osobowych.

h) Używam programu do obsługi poczty e-mail Mozilla Thunderbird. Mozilla Corporation – właściciel oprogramowania, zbiera dane osobowe osób przesyłających wiadomości e-mail. Nie udostępniam danych zawartych w wiadomościach e-mail w szerszym zakresie i w innym celu niż wynika to z polityki prywatności operatora poczty e-mail oraz opisanego oprogramowania.

i) Używam oprogramowania służącego do sprzedaży za pośrednictwem Internetu – Woocommerce, należącego do Wordpress.com. Właściciel oprogramowania zbiera dane osobowe osób, które korzystają z zakupów na www.iskrava.pl. Nie udostępniam danych w szerszym zakresie i w innym celu niż wynika to z polityki prywatności właściciela opisanego oprogramowania.

j) W przypadku reklamacji i zwrotu, zbieram dane osobowe, które podajesz w ich treści. Celem przetwarzania tych danych jest wyłącznie rozpoznanie reklamacji i zwrotu.

k) Masz prawo żądania sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania i przenoszenia danych osobowych, co nastąpi niezwłocznie po otrzymaniu takiego żądania. Wyjątkiem jest realizacja zawartej już umowy (przykładowo wysyłka, już opłaconego zamówienia), bądź obowiązki po mojej stronie, wynikające z przepisów prawa. Masz również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w związku z przetwarzaniem przeze mnie danych osobowych. Jeśli masz zastrzeżenia do mojego postępowania z twoimi danymi osobowymi, zachęcam w pierwszej kolejności do kontaktu ze mną.

l) Szanuję prawo do twojej prywatności i dbam o bezpieczeństwo danych. Na stronie www.iskrava.pl używam m.in. bezpieczny protokół szyfrowania komunikacji (SSL).

m) Zapewniam Cię, że gromadzone dane ograniczam do minimum. Bez nich zawarcie ze mną umowy byłoby niemożliwe. Nie przekazuję Twoich danych żadnemu innemu podmiotowi, ani nie wykorzystuję ich w celach marketingowych, chyba że wyrazisz na nią zgodę (poprosisz mnie o przygotowanie dla Ciebie oferty).

n) Jeśli masz jakieś pytania lub wątpliwości co do przetwarzania przeze mnie twoich danych osobowych, skontaktuj się ze mną.

7) Polityka plików cookies

a) Strona internetowa www.iskrava.pl używa plików cookies. Pliki cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są zapisywane i przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika (np. komputer, tablet, smartphone), przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Informacja o wyrażeniu zgody na gromadzenie plików cookies pojawia się podczas pierwszej wizyty na stronie. Zaakceptowanie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgoda ta zawsze może być cofnięta, poprzez usunięcie plików cookies oraz poprzez zmianę ustawień w twojej przeglądarce. Większość przeglądarek internetowych domyślnie akceptuje pliki cookies. Pliki cookies są niewidoczne dla użytkownika podczas korzystania ze strony internetowej.

b) Gromadzone informacje dotyczą: adresu IP, typu wykorzystywanej przeglądarki, języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie, lokalizacji oraz informacji przesyłanych do witryny za pośrednictwem formularza kontaktowego. W celu rejestrowania Twojej aktywności na stronie, wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics i są one anonimowe. Dodatkowo korzystanie z mojej strony powoduje powstawanie logów serwera. Stanowią one wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem. Ponadto korzystam z narzędzi marketingowych dostępnych w ramach serwisu Facebook, w tym z Facebook Pixel, by kierować do Ciebie i innych użytkowników Facebooka spersonalizowane reklamy, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies firmy Facebook. 

c) Na mojej stronie internetowej jest możliwość korzystania z funkcji społecznościowych. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, Pinterest.

d) Dane gromadzone przy użyciu plików cookies mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania funkcji na rzecz użytkownika. Dane te są zaszyfrowane. Zgoda lub brak zgody na dopuszczenie automatycznego zapisu plików cookies dokonuje się w ustawieniach używanej przez klienta przeglądarki internetowej i jest niezależne ode mnie. Ograniczenie w stosowaniu plików cookies może wpłynąć na funkcjonalność strony internetowej.